Eva sardine u umaku od rajčice

Rajska kombinacija!

Sardele koje se nakon plavog Jadrana kupaju u bogatom soku najukusnijeg paradajza, glavni su sastojak ovog finog, brzog obroka koji je spreman za konzumaciju bez termičke obrade.

Osim ukusom, vašoj ishrani doprinose i kvalitetom: likopen iz paradajza i omega-3 kiseline iz sardela snažni su saveznici vašeg organizma!

Osim kao samostalno jelo, možete ih koristiti u sosovima za testeninu ili palentu i u brojnim drugim jelima.

Ukratko...

Jadranske sardele • Paradajz sos • Ukusan i brz obrok

Priprema/sastojci

Proizvod se može konzumirati bez prethodne kulinarske obrade.

Sardela (Sardina pilchardus) min. 65 %, sos max. 35 % (voda, koncentrat paradajza 20 %, sojino ulje, šećer, kuhinjska so, sirće, pšenično brašno).

Čuvati: na suvom mestu pri sobnoj temperaturi
Trajanje: 3 godine
Pakovanje: 115g

Nutritivne vrednosti

Energetska vrednost 540 kJ / 129 kcal
Masti
5,9 g
    zasićene  masne kiseline
1,8 g
Ugljeni hidrati
2,9 g
    šećeri
2,4 g
Proteini
16,0 g
So
1,1 g
Omega - 3 masne kiseline1,7 g
EPA + DHA1,4g

Izvor: Podravka d.d.  Na 100 g proizvoda