Ljetna salata
Recept by coolinarika.com

Priprema

  1. Opranoj rikuli dodajte ocijeđenu tunu, narezane male rajčice, krastavac narezan na ploške, papriku narezanu na štapiće, narezan luk i masline.
  2. Maslinovo ulje pomiješajte s jabučnim octom i nasjeckanim kaparima te prelijte preko salate i lagano promiješajte.

Serviranje

Poslužite neposredno nakon pripreme s kruhom ili grisinima.

Savet

Rikulu možete zamijeniti tanko rezanom zelenom salatom, radičem ili matovilcem.

Koristili smo

Eva tuna komada u vlastitom soku
Zelenih otkoštičenih maslina Podravka

Sastojci

Za salatu:

150 g rikule
2 Eva tuna komada u vlastitom soku
200 g malih rajčica
1 krastavac (150 g)
1 crvena paprika (200 g)
1 ljubičasti luk (80 g)
80 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka

Za salatni preljev:

80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 žlice jabučnog octa
2 žlice kapara

Koristili smo


Eva tuna komada u vlastitom soku


Zelenih otkoštičenih maslina Podravka